Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром»: Україна винна понад 200 мільйонів доларів за газ для угруповань «ЛНР» і «ДНР»


Голова «Газпрому» Олексій Міллер
Голова «Газпрому» Олексій Міллер

Українська державна компанія «Нафтогаз» винна російському «Газпрому» 212 мільйонів доларів за газ, поставлений російським монополістом на території, які українська влада не контролює. Про це 26 червня заявив голова «Газпрому» Олексій Міллер.

«На сьогоднішній день «Газпромом» в «ЛНР» і «ДНР» поставлено 704 мільйони кубометрів газу», – сказав Міллер на прес-конференції в Москві, повідомляє «РИА Новости».

У лютому 2015 року «Газпром» без згоди свого українського партнера розпочав прямі поставки газу на території Донбасу, які українська влада не контролює. Це сталося після того, як «Нафтогаз» припиняв постачання газу на контрольовані проросійськими бойовиками території, мотивуючи це тим, що газопроводи зруйновані через бойові дії.

«Вони сказали, що оплачувати ці поставки не будуть», – визнав голова «Газпрому».

Україна заявляла, що ці поставки, здійснені через непідконтрольні їй газовимірювальні станції й без її заявки, суперечать чинному контрактові й тому не можуть бути оплачені.

Тристоронні переговори між Україною, ЄС та Росією про умови постачання російського газу в Україну і Європу тривають. Черговий раунд переговорів має відбутися наприкінці червня.

XS
SM
MD
LG