Доступність посилання

ТОП новини

Блаттер хоче побачити клубний чемпіонат світу ще як президент ФІФА


Президент ФІФА Зепп Блаттер залишає брифінг після оголошення про майбутню відставку, Цюріх, Швейцарія, 2 червня 2015 року
Президент ФІФА Зепп Блаттер залишає брифінг після оголошення про майбутню відставку, Цюріх, Швейцарія, 2 червня 2015 року

Президент ФІФА Зепп Блаттер анонсує вибори керівника Міжнародної федерації футболу на початок 2016 року, після клубного чемпіонату світу.

Про це він заявив в інтерв’ю, опублікованому 27 червня у швейцарській газеті Walliser Bote.

Керівник світового футболу назвав свою відставку «визволенням». Він також відзначив, що його рішення про відставку «було єдиним способом, щоб припинити тиск на ФІФА і моїх співробітників, у тому числі тиск від спонсорів, щоб прибрати ФІФА і мене особисто з лінії вогню».

Блаттер оголосив про майбутню відставку 2 червня. Це сталося на тлі корупційних розслідувань щодо функціонерів світового футболу, які здійснюють прокуратури США та Швейцарії. Прізвище Блаттера наразі не назване в жодному з цих розслідувань.

Клубний чемпіонат світу – турнір, що у 2000 році замінив Міжконтинентальний кубок, який традиційно розігрували між собою найкращі клуби Європи і Південної Америки. Тепер у цьому змаганні беруть участь представники шести континентальних федерацій планети. У 2015 році клубний чемпіонат світу прийматиме Японія, турнір відбудеться з 10 до 20 грудня.

XS
SM
MD
LG