Доступність посилання

ТОП новини

Москаль: у результаті обстрілу Станиці Луганської місцеві жителі залишилися без світла та води


Геннадій Москаль
Геннадій Москаль

У результаті обстрілу населеного пункту Станиця Луганська місцеві жителі залишилися без світла та води. Про це повідомляє прес-служба керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

«Протягом минулої ночі Станицю Луганську продовжували обстрілювати з мінометів, гранатометів та автоматичної зброї. Вогонь вівся з правого берега Сіверського Донця, окупованого бойовиками так званої «лнр». У центральній частині в кількох місцях перебитий газопровід, пошкоджені фасади житлових будинків», – йдеться уповідомленні.

За словами Москаля, вранці ремонтники усунули пошкодження й відновити подачу газу, однак райцентр і прилеглі села все ще залишаються без світла й центральної води.

Також у Луганській обласній військово-цивільній адміністрації повідомляють, що у ніч на неділю, сепаратисти з окупованого Первомайська здійснили масований артилерійський обстріл Попасної. За попередніми даними, вогонь вівся з артилерійських гармат, гаубиць та самохідних артилерійських установок крупного калібру.

Внаслідок обстрілу пошкоджені лінії електропередач, передмістя Попасної «Дружба» повністю знеструмлене, світла немає також у мікрорайоні райцентру «16-й».

За даними адміністрації, також вночі бойовики обстріляли з «Градів» насосну станцію в селі Світличне Попаснянського району, внаслідок обстрілу без води залишаються села Нижнє, Світличне, Тошківка, Чехірове та Новотошківка на контрольованій Україною території.

Проросійські сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українських військових у порушенні мінських домовленостей, які, серед іншого, передбачають припинення вогню в зоні АТО та відведення від лінії розмежування важких озброєнь.

XS
SM
MD
LG