Доступність посилання

ТОП новини

Вірменія: ввечері поліція хоче «відновити громадський порядок» на проспекті Баграмяна


Протести в Єревані, 26 червня 2015 року
Протести в Єревані, 26 червня 2015 року

Заступник начальника поліції Єревана Валерій Осіпян заявив, що сьогодні після 23:00 (за вірменським часом) поліція «спробує відновити громадський порядок» на проспекті Баграмяна. Про це він заявив в прямому ефірі Азатутюн ТБ.

«У рамках закону поліція використовує засоби для того, щоб на проспекті Баграмяна був відновлений громадський порядок. Порушники закону будуть покарані», – заявив Осіпян.

Від минулого тижня у Вірменії тривають акції протесту. Демонстранти протестують проти підвищення тарифів на електроенергію у Вірменії на 16% з 1 серпня.

Генпрокуратура Вірменії відкрила кримінальну справу у зв’язку з акцією протесту у столиці за статтею «хуліганство».

23 червня удосвіта поліція розігнала в Єревані за допомогою водометів мітинг, який розпочався в понеділок з ініціативи руху «Ні грабунку». Проте того ж дня протестувальники знову вийшли на мітинг. У поліції пообіцяли не застосовувати жодних силових дій щодо активістів, поки акція проходить мирно.

За даними правозахисників, всього поліція в Єревані затримала 237 демонстрантів, ще 12 – в місті Гюмрі. Серед затриманих силовиками були і журналісти, зокрема з вірменської служби Радіо Свобода. В міжнародній правозахисній організації Amnesty International заявили: заяви про цілеспрямоване переслідування поліцією журналістів спонукають до тривожних висновків про свободу слова і теж потребують розслідування. Поліція Єревана вибачилася за свої дії щодо працівників ЗМІ і пообіцяла відшкодування матеріальних збитків через пошкоджену техніку.

27 червня президент Вірменії Серж Сарґсян пообіцяв з бюджету компенсувати громадянам своєї країни різницю між старою ціною та новим, на 16% вищим тарифом на електричну енергію, який має бути запроваджений з 1 серпня. Проте щонайменше двоє лідерів протесту відкинули план президента.

XS
SM
MD
LG