Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ: кількість обстрілів у районі Донецького аеропорту збільшилася


Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ заявляють про збільшення кількості обстрілів у районі Донецького аеропорту.

«Навколо Донецького аеропорту СММ зафіксувала збільшення кількості випадків порушень режиму припинення вогню. Упродовж лише година у другій половині дня 28 червня, спостерігачі зафіксували 139 вибухів на півдні, південному сході та південному заході від аеропорту. СММ чули вибухи як зі стрілецької зброї, так і з важкого озброєння», – йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 28 червня, опублікованому сьогодні.

16 червня спікер спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Майкл Боцюрків
заявив, що найближчим часом бойові дій можуть посилитись в районі Донецького аеропорту.

Сьогодні у штабі АТО повідомили, що за добу сепаратисти 38 разів обстріляли позиції українських військових. За повідомленням української сторони найбільш напруженою ситуація залишається на Донецькому напрямку.

Сепаратисти, своєю чергою, звинувачують Збройні сили України у порушенні Мінських угод. Зокрема, за їхніми словами, упродовж минулої доби українські військові обстріляли село Григорівка Тельманівського району Донецької області.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG