Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ зібрала достатньо доказів для затримання й арешту Клюєва – Гузир


Сергій Клюєв
Сергій Клюєв

Генеральна прокуратура України зібрала достатньо доказів для подання про дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата Сергія Клюєва, заявляє перший заступник генпрокуратура Володимир Гузир.

«У нас після останнього засідання (регламентного комітету Верховної Ради – ред.), коли розглядалося це питання, значно зріс обсяг обвинувачення», – заявив він на засіданні регламентного комітету парламенту, який розглядає подання ГПУ про дозвіл на арешт Клюєва.

16 червня генеральний прокурор Віктор Шокін звернувся до Верховної Ради з поданням про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Сергія Клюєва.

За повідомленням прес-служби ГПУ, Клюєва підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 209 (вчинення правочинів з майном в особливо великих розмірах, одержаних внаслідок суспільно небезпечного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів), частиною 5 статті 369 (надання службовій особі неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду) Кримінального кодексу України.

3 червня Рада зняла недоторканність і надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Клюєва. Депутат всі звинувачення відкидає.

Пізно ввечері 3 червня прес-служба депутата повідомила, що прикордонники в аеропорту Бориспіль заборонили Клюєву вилетіти до Відня.

4 червня Клюєв не з’явився на допит у Генеральну прокуратуру. Після цього Клюєва оголосили у розшук.

XS
SM
MD
LG