Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: у Криму затягується розгляд апеляції у справі активіста Євромайдану


Олександр Костенко
Олександр Костенко

У «Верховному суді» Криму розгляд апеляційної скарги у справі кримського активіста Євромайдану Олександра Костенка, засудженого в Криму до тюремного ув’язнення, досі не почалося. Як повідомив проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» адвокат Костенка Дмитро Сотников, затримка складає вже кілька годин. Причини, з яких засідання не з починається, не повідомляють.

За інформацією адвоката, засідання мало початися 30 червня о 9:30.

Офіційних пояснень від судових представників з цього приводу немає.

Олександра Костенка в Криму засудили до 4,2 року тюремного ув’язнення. За версією слідчих, 18 лютого 2014 року в ході «масових заворушень» у Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу «Беркут». Активіст також, як стверджують силовики, без передбаченого законом дозволу, незаконно зберігав за місцем проживання нарізний ствол.

Костенко не визнає звинувачень. Його адвокат подав апеляційну скаргу до «Верховного суду» Криму і заявив про намір скаржитися до Європейського суду з прав людини.

Раніше адвокат повідомляв про застосування тортур до його підзахисного в СІЗО Сімферополя, де він перебував після затримання і весь період слідства.

XS
SM
MD
LG