Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу в зоні АТО поранені 3 військових, загиблих немає – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добув зоні АТО загиблих серед українських військових немає, 3 поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, військові отримали поранення в західних передмістях Донецька.

«На донецькому напрямку найбільш складна ситуація біля Мар’їнки, де регулярно відбуваються ворожі провокації із застосування стрілецького та важкого озброєння. Противник веде вогонь із західних житлових районів Донецька. Не припиняється ворожий вогонь і поблизу Красногорівки, Пісків та Авдіївки», – зазначив Лисенко, додавши, що на околицях Горлівки ситуація також нестабільна.

На маріупольському напрямку, за словами речника АТО, сепаратисти здійснили серію артилерійських та мінометних обстрілів позицій українських військових на ділянці від Новотроїцького до Широкина.

Бойовики змінили тактику, ведучи вогонь з важкого озброєння навіть у світлу пору доби, додав Лисенко.

Речник АТО також повідомляє, що на луганському напрямку бойовики активізувалися на північ від Бахмутської траси – поблизу Кримського та Сокільників.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні мінських угод. Зокрема, за їхніми словами, українські військові за минулі вихідні здійснили 12 порушень режиму припинення вогню.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG