Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ знову фіксує рух важкого озброєння на Донбасі


Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ продовжують фіксувати важке озброєння у зоні проведення АТО на Донбасі.

«Попри заяви з обох боків, що відведення важкого озброєння завершене, спостерігачі СММ фіксують як його рух, так і присутність у регіонах, де згідно з Мінськими домовленостями, його бути не повинно», – йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 29 червня, опублікованому сьогодні.

«У регіонах, підконтрольних українській стороні, СММ зафіксували три танки Т-64, які рухалися», – повідомляють спостерігачі.

СММ ОБСЄ також відвідали три сховища відведеного озброєння на території, підконтрольній «ДНР». «У двох із них воно було на місті. Щодо третього, сто спостерігачів СММ спочатку попросили почекати, потім дозволили потрапити туди, але не дали дозволу на перевірку серійних номерів», – зазначається у звіті СММ.

Спостерігачі також повідомляють про посилення боїв в районі Донецького аеропорту.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG