Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики з угруповання «ДНР» заявляють про «місцеві вибори» 18 жовтня


Лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко
Лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко

Лідер угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, Олександр Захарченко заявив, що на території, яку він вважає підвладною «ДНР», 18 жовтня відбудуться «місцеві вибори». Про це повідомляють сайти сепаратистів.

«18 жовтня обиратимуться глави міст і районів…Для збереження основ політичного врегулювання будуть збережені встановлені довоєнними законами межі районів, міст, селищ і сіл, і виборчих дільниць, а також назви органів самоврядування і посад осіб, які обиратимуться», – сказав Захарченко.

У такому рішенні Захарченко посилається на виконання мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року.

1 липня президент Петро Порошенко, презентуючи зміни до Конституції в частині децентралізації, заявив, що проект змін до Основного закону не передбачає ніякого особливого статусу Донбасу. «Проект припускає можливість специфічного порядку здійснення місцевого самоврядування в окремих адміністративно-територіальних одиницях Донецької і Луганської областей, що визначається окремим законом», – сказав Порошенко, додавши, що ця норма не виходить за межі міжнародних зобов'язань у рамках мінських домовленостей.

Офіційний Київ вже заявляв, що бачить можливість вести діалог про конституційну реформу тільки з останніми легітимно обраними представниками Луганської і Донецької областей, тобто тими, що були обрані на попередніх законних місцевих виборах в Україні.

Відповідно до мінського документу від 12 лютого, на який посилаються сепаратисти, місцеві вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей мають відбутися «на підставі закону України та конституційної реформи», узгоджені в рамках Тристоронньої контактної групи і «з дотриманням відповідних стандартів ОБСЄ за моніторингу з боку БДІПЛ ОБСЄ», а не за бажанням самих сепаратистів.

XS
SM
MD
LG