Доступність посилання

ТОП новини

50-й кінофестиваль відкривається у Карлових Варах: у програмі 2 українських фільми


У чеських Карлових Варах стартує ювілейний 50-й міжнародний кінофестиваль. Цього року в його програмі 220 повнометражних і документальних фільмів із понад 60 країн світу.

Україну на цьогорічному фестивалі представлятимуть два фільми. До конкурсної програми повнометражних художніх фільмів включена стрічка «Пісня пісень» режисера Єви Нейман.

В основу сюжетної лінії фільму ліг однойменний роман Шолома Алейхема. У Чехії відбудеться світова прем’єра цього фільму.

А документальний фільм «Жива ватра» режисера родом із Коломиї Остапа Костюка включений до конкурсної програми документальних фільмів. Стрічка розповідає про природу, традиції й життя пастухів в українських Карпатах.

Україну глядачам фестивалю приблизить також перегляд фільмів українського режисера Лариси Шепітько, зокрема буде показаний її фільм «Сходження».

Цього року головним гостем на престижному карловарському фестивалі є американський актор Річард Ґір, за вклад у світову кінематографію йому сьогодні мають вручити головну нагороду фестивалю – «Кришталевий глобус».

Також цього року в Карлових Варах відриється наметове містечко, щоб задовольнити потреби молоді і студентів, які не мають змоги жити в дорогих готелях. Низка фільмів буде показана в кінотеатрі під відкритим небом. Ці заходи у фестивальній програмі притягають щороку до Карлових Вар тисячі шанувальників кіно з усього світу.

На фільми й інші фестивальні заходи вже продали 120 тисяч квитків. Фестиваль закінчує свою роботу 11 липня, цього дня оголосять його переможців.

XS
SM
MD
LG