Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: військові у зоні АТО заробляють від 7 до 15 тисяч гривень


Михайло Щербина
Михайло Щербина

Зарплати військовослужбовців у зоні АТО суттєво вищі за середні, заявив в ефірі Радіо Свобода Михайло Щербина, начальник відділу служби в резерві Мобілізаційного управління Генерального штабу ЗС України.

«На сьогодні, військовослужбовці у зоні АТО отримують достатньо великі кошти. Рядовим платять 6-7 тисяч гривень на місяць. Офіцери отримують 15 тисяч гривень. Для сільської місцевості, та й навіть для міст – це дуже великі кошти», – розповів Михайло Щербина.

Він також додав, що мотивувати чоловіків йти в армію слід не грошима, а підвищенням престижу військової служби. «Люди мають розуміти, – якщо вони йдуть в армію, то отримують повагу суспільства», – наголосив Михайло Щербина в ефірі програми «Ми разом».

За словами Михайла Щербини, під час минулої, п’ятої хвилі мобілізації, понад 60% призваних мають вищу або середню технічну освіту. 60% мобілізованих – вихідці з міст і лише 40% – з сільської місцевості.

Шоста хвиля мобілізації триватиме до 17 серпня. Заплановано мобілізувати 50 тисяч військовозобов’язаних Повістка може бути вручена будь-де у світлу частину доби. Призвані проходитимуть службу 1 рік. Їхня підготовка триватиме 40 днів. Призовники можуть потрапити на службу як до військових частин, так і у зону АТО. Одне з нововведень шостої хвилі мобілізації – електронний реєстр призовників. Крім того, тепер не призиватимуть викладачі вишів, науковців та учителів.

XS
SM
MD
LG