Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко – патрульним: ворог хоче, щоб ви були реінкарнацією даішника


Співробітники патрульної служби, Софійська площа, Київ, 4 липня 2015 року
Співробітники патрульної служби, Софійська площа, Київ, 4 липня 2015 року

Президент Петро Порошенко застеріг співробітників патрульної служби столиці від посягання на довіру громадян і наголосив на важливості функцій, які будуть на них покладені. Про це президент сказав у суботу в Києві, на Софійській площі, під час складання патрульними присяги на вірність українському народові.

«Ворог хоче, щоб ви були реінкарнацією даішника...Я, як і вся українська влада, переконаний, що ви виправдаєте цю довіру... Найвищою оцінкою вашої діяльності має бути довіра українців», – сказав Порошенко.

За його словами, патрульним в їхній службі доведеться постати перед складними викликами.

«Присягати Україні – це честь. Сьогодні ви заступаєте на внутрішній фронт, фронт боротьби за закон і справедливість. Повірте, у столиці інколи вам буде не легше, ніж воїнам на Донбасі», – сказав Порошенко.

Президент також застеріг нову правоохоронну службу від корупції і хабарництва.

«Головна зона ризику в цій системі, і ми, на жаль, маємо такий досвід - не там, де свистять кулі, а там, де шелестять купюри», – додав Порошенко.

Він наголосив, що незадовго після появи патрульних поліцейських на вулицях Києва, їхні колеги з’являться також у Львові, Харкові, Одесі, а згодом і по всій Україні.

Очікується, що перші патрулі нової служби у Києві вийдуть на чергування сьогодні ввечері.

Нова патрульна служба є однією з реформ, запропонованих концепцію реформування МВС, ухваленою урядом в жовтні минулого року. Перехід від ДАІ до нової форми патрулювання триватиме, як прогнозують, до півроку з поступовою передачею функцій новій патрульній службі.

XS
SM
MD
LG