Доступність посилання

ТОП новини

Патрульна поліція поки працюватиме в тестовому режимі – Згуладзе


Ека Згуладзе, перший заступник міністра МВС, Софійська площа, Київ, 4 липня 2015 року
Ека Згуладзе, перший заступник міністра МВС, Софійська площа, Київ, 4 липня 2015 року

Патрульні поліцейські, які склали в суботу присягу у Києві, вийдуть на службу ввечері у тестовому режимі. Про це заявила перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе. За її словами, патрульні працюватимуть як служба МВС до вступу в силу закону « Про Національну поліцію».

«Закон ухвалено і це для нас символічно і важливо, але хлопці заступають на службу в тестовому режимі за наказом Міністерства внутрішніх справ і, виходячи з закону, який, сподіваємося, буде підписано скоро…Вони діятимуть за старим законодавством, і, якщо чесно, це буде навіть добре, тому що буде більш плавний перехідний процес», – сказала Ека Згуладзе.

За її словами, на початках патрульні будуть виписувати не електронні, а звичайні протоколи.

2 липня парламент ухвалив закон про створення Національної поліції, який ще мають підписати спікер і президент. Нова патрульна служба є однією з реформ, запропонованих концепцію реформування МВС. Перехід від ДАІ до нової форми патрулювання триватиме, як прогнозують, до півроку, і крім Києва, патрульна служба буде впроваджена у Львові, Одесі, Харкові, а також Луцьку.

XS
SM
MD
LG