Доступність посилання

ТОП новини

Греція: на референдумі проголосували понад 50% виборців


Постери зі слоганами «за» та «проти» умов кредиторів
Постери зі слоганами «за» та «проти» умов кредиторів

У Греції на референдумі щодо прийнятності міжнародної фінансової допомоги проголосували до 52 відсотків виборців, це повідомляє грецьке телебачення.

За інформацією грецьких ЗМІ, щоб референдум був визнаний таким, що відбувся, необхідно, щоб явка виборців перевищила 40 відсотків.

У Греції сьогодні, 5 липня, відбувається референдум про умови надання країні міжнародної допомоги, на яких наполягають міжнародні кредитори − Європейська комісія, МВФ і Європейський центральний банк, так звана «трійка».

Громадяни повинні визначити, чи мають намір вони прийняти або відхилити пропозиції міжнародних кредиторів про виведення Греції з боргової кризи.

Раніше прем'єр-міністр Ципрас закликав греків сказати рішуче «ні» на референдумі. У суботу міністр фінансів країни Яніс Варуфакіс порівняв поведінку кредиторів з «тероризмом».

Європейський фонд фінансової стабільності заявив про те, що Греція є неплатоспроможною за кредитами.

Тисячі грецьких громадян 3 липня, вийшли до будівлі парламенту в Афінах з протестами проти політики економії та на знак підтримкипозиції уряду відносно міжнародних кредиторів. Водночас тисячі людей зібрались біля старого Олімпійського стадіону в Афінах під гаслом «Ми залишаємось в Європі».

XS
SM
MD
LG