Доступність посилання

ТОП новини

Меркель і Олланд обговорять ситуацію у Греції


Канцлер Німеччини Ангела Меркель (Л) і президент Франції Франсуа Олланд
Канцлер Німеччини Ангела Меркель (Л) і президент Франції Франсуа Олланд

Канцлер Німеччини Ангела Меркель зустрінеться з президентом Франції Франсуа Олландом для обговорення ситуації у Греції після референдуму 5 липня. Як повідомили у Міністерстві закордонних справ Німеччини у Twitter, ця зустріч відбудеться у понеділок, 6 липня.

Згідно з даними трьох екзит-полів, більшість виборців на референдумі у Греції проголосували проти заходів жорсткої економії в обмін на нові кредити.

У Греції сьогодні, 5 липня, відбувається референдум про умови надання країні міжнародної допомоги, на яких наполягають міжнародні кредитори − Європейська комісія, МВФ і Європейський центральний банк, так звана «трійка».

Раніше прем'єр-міністр Ципрас закликав греків сказати рішуче «ні» на референдумі. У суботу міністр фінансів країни Яніс Варуфакіс порівняв поведінку кредиторів з «тероризмом».

Європейський фонд фінансової стабільності заявив про те, що Греція є неплатоспроможною за кредитами.

Тисячі грецьких громадян 3 липня, вийшли до будівлі парламенту в Афінах з протестами проти політики економії та на знак підтримкипозиції уряду відносно міжнародних кредиторів. Водночас тисячі людей зібрались біля старого Олімпійського стадіону в Афінах під гаслом «Ми залишаємось в Європі».

XS
SM
MD
LG