Доступність посилання

ТОП новини

У Єревані поліція закликає демонстрантів прибрати барикади


Барикади зі смітників на проспекті Баграмяна в Єревані, 3 липня 2015 року
Барикади зі смітників на проспекті Баграмяна в Єревані, 3 липня 2015 року

Поліція закликала учасників акції протесту в Єревані добровільно розблокувати проспект Баграмяна, прибравши сміттєві контейнери, які перегородили рух. В іншому випадку, поліцейські обіцяють самостійно відновити рух.

У Єревані демонстранти вже майже два тижні перекривають проспект Баграмяна, де розташовані будівлі адміністрації президента, парламенту, Конституційного суду, на знак протесту проти підвищення тарифів на електроенергію.

На вихідних учасники протесту поставили владі ультиматум, давши термін до вечора понеділка на виконання їхніх вимог. Інакше, вони обіцяють почати так звану акцію «крок вперед», пересуваючи свої барикади ближче до будівлі президентської адміністрації.

4 липня на мітингу один з координаторів акції перерахував три основні вимоги протестувальників до президента Сержа Сарґсяна: скасувати рішення Комісії з регулювання суспільних послуг про підвищення тарифів на електроенергію; покарати тих, хто віддав наказ застосувати силу при розгоні демонстрації 23 червня; переглянути чинні тарифи на електроенергію в бік їх зниження.

XS
SM
MD
LG