Доступність посилання

ТОП новини

У Росії заявляють про завершення слідства у справі Савченко


У Слідчому комітеті Росії заявляють про завершення слідства у справі українського штурмана Надії Савченко.

За повідомленням СКР, Савченко звинувачують у «вбивстві двох і більше осіб, замаху на вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом, з мотивів ненависті до соціальної групи, скоєний групою осіб за попередньою змовою, незаконний перетин кордону Російської Федерації».

«За даними слідства, під час воєнних дій у районі Луганська у червні 2014 року Савченко, дізнавшись координати розташування групи російських журналістів ВГТРК та інших цивільних осіб під Луганськом, передала їх українським збройним формуванням. І саме за цими координатами був проведений артилерійський обстріл, у результаті якого загинули співробітники ВГТРК Ігор Корнелюк та Антон Волошин», – йдеться у повідомленні Слідчого комітету Росії, опублікованому у понеділок, 6 липня.

«Після того, як Надія Савченко добровільно перейшла без документів російсько-український кордон і була затримана, почався процес розслідування, який з самого початку потрапив під потужний пресинг українських та європейських правозахисників», – додали у російському Слідчому комітеті.

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін повідомив в інтерв’ю «Інтерфаксу», що суд у справі його підзахисної може відбутися у Ростові. За його словами, згідно з остаточною версією звинувачення слідчі вважають, що кордон Савченко перетнула через Донецьк у Ростовській області. Якщо вирішать судити за місцем подій, то це буде Ростов, зазначив адвокат. Фейгін додав, що про місце суду стане відомо після затвердження російською Генпрокуратурою обвинувального висновку.

Раніше Марк Фейгін називав ще одне місто, де може пройти процес: Воронеж.

У Росії Надію Савченко раніше звинувачували у причетності до загибелі російських журналістів у Луганській області в червні минулого року і незаконному перетині кордону. Савченко провину не визнає і заявляє, що з території України її вивезли насильно. За час свого ув’язнення на знак протесту вона двічі оголошувала голодування. По всьому світу відбуваються акції і кампанії з вимогою звільнити Надію Савченко.

XS
SM
MD
LG