Доступність посилання

ТОП новини

Савченко відмовили в розгляді справи судом присяжних – адвокат


Надія Савченко
Надія Савченко

Українській льотчиці Надії Савченко, яка перебуває в російському СІЗО, відмовили в розгляді кримінальної справи судом присяжних.

Як повідомив її адвокат Микола Полозов, Савченко також відмовили в розгляді справи в Москві.

Раніше інший її адвокат Марк Фейгін припустив, що його підзахисну можуть судити в Ростові, оскільки, за версією слідчих, Савченко перетнула російський кордон через місто Донецьк у Ростовській області. Фейгін зазначив, що про місце суду стане відомо після затвердження російської Генпрокуратурою обвинувального висновку.

Сьогодні представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін повідомив, що розслідування стосовно Савченко завершене, справа направлена до прокуратури. За повідомленням СКР, Савченко звинувачують «вбивстві двох і більше осіб, замаху на вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом, з мотивів ненависті до соціальної групи, скоєний групою осіб за попередньою змовою, незаконний перетин кордону Російської Федерації».

Раніше Савченко звинувачували у причетності до загибелі російських журналістів у Луганській області в червні минулого року і незаконному перетині кордону. Савченко провину не визнає і заявляє, що з території України її вивезли насильно. За час свого ув’язнення на знак протесту вона двічі оголошувала голодування. По всьому світу відбуваються акції і кампанії з вимогою звільнити Надію Савченко.

У червні Мосміськсуд продовжив термін арешту Савченко до 30 вересня.

Раніше захист Савченко подавав клопотання про розгляд справи судом присяжних.

XS
SM
MD
LG