Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові відбили напад бойовиків поблизу Богданівки – штаб АТО


Українські військові відбили напад проросійських бойовиків поблизу населеного пункту Богданівка Донецької області, повідомляють у прес-центрі штабу АТО.

«Українські військові успішно відбили напад проросійських бойовиків поблизу населеного пункту Богданівка, що на Маріупольському напрямку. 2 групи піхоти бойовиків чисельністю 10-15 чоловік використовуючи стрілецьку зброю, намагалися атакувати позиції сил АТО», – зазначили у штабі АТО у понеділок увечері.

Раніше сьогодні речник штабу АТО Дмитро Гуцуляк повідомив про бойове зіткнення між українськими військовими та бойовиками біля Богданівки, яке розпочалося о 17.50.

За словами Гуцуляка, упродовж 6 липня бойовики вели переважно «турбуючий» вогонь зі стрілецької зброї та 82-міліметрових мінометів по позиціях сил АТО поблизу населеного пункту Кримське на Луганщині, на донецькому напрямку епіцентром обстрілів було селище Опитне, неподалік Донецького аеропорту, та Лозове.

На Донбасі не було жодного артилерійського обстрілу позицій військових, зауважують у штабі АТО і припускають, що це пов’язано із завтрашньою зустріччю контактної групи.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні мінських угод. Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР» заявив, що українські військові за минулу добу 30 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі використовуючи важке озброєння.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG