Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закон про приєднання України до Конвенції про захист від насильницьких зникнень


Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про приєднання України до Міжнародної конвенції про захист усіх осіб від насильницьких зникнень».

«Закон України №525-VIII прийнято Верховною Радою 17 червня 2015 року з ініціативи Президента. Законом Верховна Рада надає згоду на обов’язковість для України Міжнародної конвенції про захист осіб від насильницьких зникнень. Конвенція визначає злочином проти людства широкопоширену чи систематичну практику насильницьких зникнень», – повідомили у прес-службі Порошенка у понеділок, 6 липня.

17 червня цей закон ухвалила Верховна Рада.

Міжнародна конвенція про захист усіх осіб від насильницьких зникнень – конвенція ООН, ухвалена в 2006 році, набула чинності 23 грудня 2010 року, через 30 днів після того, як число країн-учасниць досягло 20. Сьогодні її ратифікували 94 держави, для 46 із них конвенція набрала чинності.

У статті 1 цієї конвенції йдеться про те, що «жодні виключні обставини, якими б вони не були, чи то стан війни або загроза війни, внутрішня політична нестабільність чи інший надзвичайний стан не можуть слугувати виправданням насильницького зникнення».

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що понад 30 українців перебувають під вартою в Росії, і понад 400 заручників утримують у полоні бойовики на Донбасі.

XS
SM
MD
LG