Доступність посилання

ТОП новини

Росія: організація «Голос» оскаржить обшуки співробітників


У Росії асоціація «Голос» оскаржить проведення обшуків в квартирах співробітників і в офісі організації в Москві, повідомила адвокат Ольга Гнєздилова.

Вона заявила російській агенції «Інтерфакс», що обшуки були проведені незаконно. Таким чином, влада Росії намагається перешкодити роботі незалежних спостерігачів на виборах і діяльності організації, заявила Гнєздилова.

Співробітники МВС Росії провели обшуки у квартирах керівників організації із захисту прав виборців «Голос» Григорія Мельконьянца, Тетяни Тройнової і Романа Удота. У Мельконьянца вилучили всю оргтехніку й електронні носії. Адвокат розповіла, що під час обшуку вона не була допущена в квартиру, що є порушенням закону.

Обшуки проводили співробітники самарського МВС у зв’язку з раніше порушеною справою про несплату податків щодо голови організації «Голос Поволжя» Людмили Кузьміної.

Проти директора фонду «Голос Поволжя» взимку порушили кримінальну справу про несплату податків, у березні було заарештоване її майно. Адвокати подавали клопотання на закриття справи за амністією, але отримали відмову. На думку адвоката, тепер це використовується для тиску на московський «Голос».

XS
SM
MD
LG