Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: зросло число міцних стрижених хлопців, що в’їжджають із Росії на Донбас


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомила, що з Росії в окуповані частини Донбасу тепер в’їжджає дедалі менше людей в одязі військового зразка, але дедалі більше міцних молодих чоловіків із короткими стрижками в цивільному одязі, які часто їдуть групами і часто мають рюкзаки камуфляжного розфарбування.

За даними Спостережної місії ОБСЄ в російських пунктах пропуску «Гуково» й «Донецьк» у Ростовській області, протягом попереднього тижня через пункт «Донецьк» пройшло п’ять таких груп і ще одна через «Гуково».

Із тих, хто був в одязі військового зразка, за минулий тиждень через «Гуково» пройшли 20 в Україну і 19 до Росії, а через «Донецьк», поодинці чи й групами, – 97 до України і 110 у Росію.

Також спостерігачі цієї місії повідомляють, що за минулий тиждень у «Гукові», де поруч із автомобільним і пішохідним пунктом пропуску є й залізничний, значно зросло число потягів, які пройшли там, порівняно з попередніми тижнями. На слух, інформують спостерігачі, вони визначили, що 11 потягів пройшли до Росії і 12 до України. При цьому візуальне спостереження неможливе, бо вигляд на залізницю загороджує лісопосадка, а члени місії не мають права залишати території свого пункту пропуску.

Крім того, також у «Гукові» члени місії зауважили зростання числа тренувальних навчань прикордонної служби Росії.

Ця спостережна місія ОБСЄ працює тільки у двох точках із багатьох сотень кілометрів кордону між Україною і Росією, що наразі непідконтрольні владі України. Росія постійно блокує в ОБСЄ намагання розширити територіальний мандат місії.

XS
SM
MD
LG