Доступність посилання

ТОП новини

Ідея трибуналу у справі MH17 не влаштовує Росію «в принципі» – дипломат


Військові Нідерландів переносять труну з тілом однієї з жертв катастрофи рейсу MH17, авіабаза в Ейндховені, 23 липня 2014 року
Військові Нідерландів переносять труну з тілом однієї з жертв катастрофи рейсу MH17, авіабаза в Ейндховені, 23 липня 2014 року

Росія вважає «нелогічним і непотрібним» створення міжнародного трибуналу у справі катастрофи пасажирського літака рейсу MH17 у небі над Донбасом. Про це заявив у середу, 8 липня, заступник міністра закордонних справ Росії Геннадій Гатілов, повідомляє російська державна інформагенція «РИА Новости».

«Нас взагалі не влаштовує в принципі ця ідея», – сказав Гатілов журналістам в ООН.

За його словами, розслідування ще триває і жодних остаточних висновків не зроблено, а Нідерланди мають представити доповідь про причини катастрофи до кінця року.

Малайзія повідомила у Раді безпеки ООН 2 липня, що наполягатиме на створенні міжнародного трибуналу для судового переслідування осіб, підозрюваних у збитті торік у небі над Донбасом пасажирського авіалайнера.

Ідея створення трибуналу належить п’яти країнам – Австралії, Малайзії, Бельгії, Нідерландам та Україні. Згода Росії на будь-який суд під егідою ООН матиме вирішальне значення, оскільки вона має право вето на резолюції Ради безпеки.

Пасажирський літак «Малайзійських авіаліній» був збитий у небі над Донбасом 17 липня 2014 року. Жертвами стали 298 людей – пасажирів і членів екіпажу. Більшість серед пасажирів рейсу MH17 складали громадяни Нідерландів. Тому Україна передала розслідування цій країні.

Україна і Захід підозрюють, що літак збили бойовики чи російські військові на Донбасі. Росія це заперечує і звинувачує Київ у катастрофі. 31 травня британські слідчі звинуватили Міністерство оборони Росії у підробці супутникових зображень для підтримки своїх заяв.

XS
SM
MD
LG