Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 2 військових загинули, 10 поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу на Донбасі 2 українських військових загинули, 10 поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, після нетривалого затишшя бойові дії на сході України знову активізувалися: кількість обстрілів бойовиків українських позицій зросла вдвічі.

За даними штабу АТО, на луганському напрямку ситуація залишається достатньо напруженою, але контрольованою, зокрема вчора бойовики активізувалися в районі Щастя та Cтаниці Луганської, також кілька епізодів порушення режиму тиші зафіксовано на північ від Первомайська – поблизу населених пунктів Донецький і Золоте.

На донецькому напрямку не припиняються перестрілки та мінометні обстріли позицій сил АТО поблизу населеного пункту Луганське, зазначає Мотузяник.

«Поблизу Горлівки триває відносне затишшя – зафіксовано лише кілька незначних збройних провокацій і кілька мінометних обстрілів поблизу населеного пункту Новгородське. На захід від Донецька епіцентром бойових дій вчора була Мар’їнка, де перестрілки тривали цілий день», – зазначив він.

На маріупольському напрямку, повідомив речник АТО, зафіксовано неодноразове застосування важкого озброєння з боку проросійських бойовиків, зокрема поблизу Гранітного, Новогригорівки та Павлополя, а біля Широкина фронт залишається стабільним.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні мінських угод, зокрема, за їхніми словами, українські військові минулої доби порушили режим припинення вогню 34 рази.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG