Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Путін прибув до Уфи, щоб провести саміти з союзниками


Володимир Путін сходить із трапа літака в Уфі, 8 липня 2015 року
Володимир Путін сходить із трапа літака в Уфі, 8 липня 2015 року

Президент Росії Володимир Путін прибув до російського міста Уфи в Башкортостані, щоб провести два саміти союзних до Москви міжнародних об’єднань, БРІКС і ШОС.

Уже в середу, 8 липня, він має низку двосторонніх зустрічей із іноземними лідерами, серед яких президенти Китаю, Білорусі, Індії, Таджикистану й Південної Африки.

У четвер, 9 липня, він також має зустрітися з іншими головами держав, що складають об’єднання БРІКС – це Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південна Африка.

Того ж дня він планує зустрітися з президентом Ірану Хасаном Роугані, щоб обговорити іранську ядерну програму і пропозиції поглибити й розширити співпрацю в галузі торгівлі і військових технологій.

Також того дня Путін має провести тристоронні переговори з лідерами Китаю й Монголії.

А саміт Шанхайської організації співпраці у п’ятницю, 10 липня має розглянути, серед іншого, початок вступу до цього об’єднання Індії й Пакистану. Нині до ШОС належать Китай, Росія, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан і Узбекистан.

Після цього саміту Володимир Путін планує провести окремі зустрічі з президентом Афганістану Ашрафом Гані і прем’єр-міністром Пакистану Навазом Шаріфом.

Об’єднання БРІКС (до 2011 року БРІК, перш ніж до нього вступила Південна Африка), спершу цілком неформальне, з другої половини 2000-х років стало перетворюватися на політичне й економічне. Шанхайська організація співпраці була оформлена 2001 року як політичне, економічне, а також військове об’єднання. В обох Москва відіграє одну з провідних ролей.

До приїзду високих гостей Уфу «прикрасили», фото російського фотоблогера Іллі Варламова
До приїзду високих гостей Уфу «прикрасили», фото російського фотоблогера Іллі Варламова

XS
SM
MD
LG