Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники закликають українських туристів дбати про свою безпеку в Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Українці, які планують відпочивати в анексованому Росією Криму, повинні дбати про персональну безпеку і постійно бути на зв’язку з рідними або друзями, які перебувають на материковій Україні. Такі поради сьогодні оприлюднили українські правозахисники, презентуючи червневий звіт по Криму.

«Я закликаю вас перед цією поїздкою попередньо перевірити свої соціальні мережі, телефони і комп’ютери на наявність матеріалів, які можуть бути розцінені окупаційною владою як екстремістські матеріали або як матеріали, які є «інструментом для розпалювання міжетнічної ворожнечі». Закликаю вас мати особу на материковій частині України, яка постійно буде з вами на контакті о конкретній годині, зранку і ввечері», – рекомендує правозахисник, експерт Центру громадянських свобод Марія Лисенко.

Правозахисники заявляють, що на сьогодні анексований Крим – це територія, на якій відсутні механізми захисту прав людини. Крім того, як зазначила Лисенко, окупаційна влада намагається знищити все, що пов’язує півострів з Україною.

Станом на середину червня прикордонники повідомляли про відсутність «напливу» людей на адміністративному кордоні з анексованим Кримом. Здебільшого, до Криму їдуть українці, які мають на півострові родичів.

XS
SM
MD
LG