Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ направила до суду справу проти трьох членів «Оплоту» щодо злочину під час Революції гідності


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо трьох учасників угруповання «Оплот» та повідомила про підозру його керівникові Євгену Жиліну.

За повідомленням прес-служби ГПУ, завершено розслідування одного з епізодів злочинної діяльності угруповання «Оплот» під час Революції гідності, спрямованої на протидію протестним акціям.

У Генпрокуратурі зазначають, що до Оболонського районного суду Києва 9 липня направлено обвинувальний акт щодо трьох осіб, підозрюваних у вчиненні 21 січня 2014 року поблизу станції метро «Петрівка» у Києві, за попередньою змовою групою осіб із числа бійців угруповання «Оплот», організованих її керівником Жиліним, злочинних дій стосовно потерпілих із застосуванням предметів, заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень, вчинення грабежу, поєднаного із насильством, викрадення людини, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань, а також у погрозі вбивством.

6 липня 2015 року за цими фактами злочинних дій повідомлено про підозру Євгену Жиліну, його оголошено в розшук та отримано дозвіл суду на затримання та привід його до суду.

Також стосовно двох підозрюваних обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а одному з підозрюваних 8 липня Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт, проте прокуратура подала апеляцію на це рішення суду.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що до побиття та викрадення активістів Майданц причетна харківська організація «Оплот», очолювана Євгеном Жиліним. За його словами, крім завдань здійснювати підпали автомобілів, «їм були передані функції викрадення та побиття активістів».

Також прокуратура Харківської області підозрює Жиліна в організації фіктивного підприємництва. Лідер «Оплоту» перебуває у розшуку, за деякими даними, він переховується в Росії.

XS
SM
MD
LG