Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Ланьо каже, що говорив із представниками «Правого сектору» про санаторій


Народний депутат України Михайло Ланьо стверджує, що стрілянині в Мукачевому передувала розмова в його кабінеті з командиром «Правого сектору» на Закарпатті та його помічником. Про це депутат повідомив в ефірі телеканалу «112. Україна».

«Вони сказали, що їм потрібно для бійців АТО, щоб я допоміг їх влаштувати в санаторій. Я сказав, що будемо допомагати. У нас була нормальна розмова, і раптом ми почули постріл», – стверджує Михайло Ланьо.

«Зайшов мій помічник і сказав, що у дворі застрелили якогось хлопця. Я запитав у командира, що там сталося, а він відповів: «Я ж вам казав, що люди, які приходять, трохи контужені». Я вийшов разом з ним, вони забрали тіло і поклали в багажник», – повідомив депутат.

«Після цього вони поїхали, і я вже чую, що була перестрілка з міліцією», – додав Ланьо.

Ланьо також стверджує, що депутат Верховної Ради Віктор Балога фінансувавзакарпатський «Правий сектор». «Я не можу сказати, що він до цього причетний, але, я думаю, що частка правди в цьому є», – заявив Ланьо.

Раніше 11 липня «Правий сектор» виклав свою версію подій на Закарпатті. За цією версією, «сотні ошалілих від безкарності бандитів... спробували фізично знищити бійців «Правого сектору». Цих «бандитів» у «Правому секторі» пов’язують із депутатом Верховної Ради Михайлом Ланьом.

Обраний на Закарпатті депутат Верховної Ради Віктор Балога стверджує, що заблоковані неподалік Мукачевого бійці «Правого сектору» готові скласти зброю, але чекають на рішення лідера організації Дмитра Яроша. Балога також вказав, що представники заблокованої групи озброєних осіб запросили його «бути переговорником».

У Закарпатській області триває спецоперація «із блокування, роззброєння і затримання банди, яказдійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачевому». «Зараз угрупування оточено, бандитам запропоновано здатися», – ідеться в повідомленні МВС. На місце подій вирушили підрозділи Національної гвардії, додають у відомстві.

11 липня вдень у Мукачевому виникла перестрілка. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради Михайла Ланя.

XS
SM
MD
LG