Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» встановлює у Дніпропетровську намети – через події в Мукачевому


У Дніпропетровську у ніч на 12 липня під будівлею обласної міліції відбувається акція протесту проти дій правоохоронців у Мукачевому на Закарпатті.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, станом на 23:00 11 липня в акції брало участь більше ста людей – активісти «Правого сектору», бійці АТО, члени дніпропетровського Автомайдану, об’єднання ветеранів-афганців «Гідність і воля», об’єднання «Народна армія» тощо. Близько 1:00 12 липня найвитриваліші демонстранти стали встановлювати намети просто неба поруч з облуправлінням МВС.

Як повідомив Радіо Свобода речник «Правого сектору» в Дніпропетровську Ігор Куликовський, дніпропетровці долучились до загальноукраїнської акції протесту, оголошеної «Правим сектором».

«Поки що акція носить мирний характер. Вимоги – припинення злочинних дій окремих керівників органів Міністерства внутрішніх справ, звільнення з посади керівника міліції Закарпаття, поставлення питання про звільнення від виконання обов’язків міністра Авакова. Все це викликано ситуацію в Мукачевому, де міліція прямо та явно «кришує» «бізнес» контрабанди товарів через кордон. Хочемо, щоб влада побачила, що ми є і що ми будемо наполягати на виконанні наших вимог», – зазначив Куликовський.

За його словами, пікетувальники чекають на реакцію на події в Мукачевому президента України Петра Порошенка.

Аналогічна акція в Києві оголошена її учасниками безстроковою. За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, увечері 11 липня на вулиці Банковій у Києві зібралися близько трьох тисяч людей.

Безстроковий мітинг «Правого сектору» на Банковій щодо Мукачевого
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

Також активними цієї ночі є представники «Правого сектору» у Львові та кількох інших містах України.

У Закарпатській області триває спецоперація «із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачевому». «Зараз угрупування оточено, бандитам запропоновано здатися», – ідеться в повідомленні МВС. На місце подій вирушили підрозділи Національної гвардії, додають у відомстві.

11 липня вдень у Мукачевому виникла перестрілка. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради Михайла Ланя. Загинули щонайменше троє людей, поранених – близько десятка.

XS
SM
MD
LG