Доступність посилання

ТОП новини

Слідчий комітет Росії: Савченко можуть засудити до 25 років тюрми


Надія Савченко
Надія Савченко

Народному депутатові України Надії Савченко, яка перебуває в СІЗО в Росії, загрожує 25 років ув’язнення, повідомляє Слідчий комітет Росії.

У відомстві нагадали, що завершили розслідування справи Савченко, яку звинувачують у вбивстві двох чи більше людей, замаху на вбивство і незаконний перетин кордону.

«Санкція за статтею передбачає покарання аж до довічного позбавлення волі, проте відповідно до КК Росії жінкам довічне ув’язнення не призначається. Таким чином, максимальний термін позбавлення волі, який загрожує Савченко, становить 25 років», – заявили в Слідчому комітеті Росії.

Раніше у Генеральній прокуратурі Росії повідомили про затвердження обвинувального висновку і направлення до Донецького міського суду Ростовської області кримінальної справи стосовно Надії Савченко.

6 липня стало відомо про зміну звинувачення проти Савченко. Слідчий комітет Росії повідомив про завершення розслідування кримінальної справи щодо неї і серед звинувачень перелічив уже не тільки замах на вбивство і незаконний перетин кордону, про які повідомляли раніше, а й безпосередньо вбивство російських журналістів.

Досі Надію Савченко, яка нині перебуває за ґратами в Росії, звинувачували у причетності до загибелі російських журналістів, які нелегально перебували на Донбасі в лавах сепаратистів, висвітлюючи їхні бойові дії проти українських військ, а також у незаконному перетині російського кордону. Савченко не визнає своєї провини і вважає, що перебуває під вартою незаконно. Її захист заявляє, що справа сфальсифікована, ніяких доказів причетності Савченко до загибелі журналістів не існує, бо вона потрапила в полон ще до їхньої смерті, а російський кордон вона не перетинала з власної волі.

XS
SM
MD
LG