Доступність посилання

ТОП новини

Влада боїться зростання популярності «Правого сектору» – Скоропадський


Артем Скоропадський
Артем Скоропадський

Влада боїться зростання популярності «Правого сектору» як «нової військово-політичної сили». Про це в ефірі Радіо Свобода заявив речник «Правого сектору» Артем Скоропадський, коментуючи ситуацію у Мукачеві.

Критикам дій «Правого сектору» Скоропадський радить згадати події Майдану.

«На прикладі подій зими, коли люди скинули тирана Януковича, ми бачимо, що коли влада переходить межу, люди починають захищати себе. Давайте згадаємо, що події на вулиці Грушевського були незаконні, що сам Майдан був незаконним, тому що були заборонені акції. Але тоді ніяких питань не виникало. Тепер коли ми наводимо порядок, питання виникають до нас», – зазначив Скоропадський.

11 липня вдень у Мукачеві виникла перестрілка. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради Михайла Ланя. За даними Закарпатської облдержадміністрації, до медиків звернулися 13 людей. Щонайменше дві людини загинули.

Після цього президент України Петро Порошенко доручив силовикам «роззброїти та затримати злочинців, які вчинили стрілянину і вбили мирних мешканців Мукачева».

За даними МВС та СБУ, у Закарпатській області триває спецоперація «із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачеві».

Генеральна прокуратура створила спільну з СБУ й МВС слідчо-оперативну групу, що веде розслідування у кримінальному провадженні, порушеному за статтями про створення злочинної організації і про терористичний акт.

XS
SM
MD
LG