Доступність посилання

ТОП новини

Лавриновича підозрюють у розтраті державних коштів – ГПУ


Олександр Лавринович
Олександр Лавринович

Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому міністру юстиції України Олександрові Лавриновичу.

За повідомленням прес-служби ГПУ, Лавриновича підозрюють у розтраті шляхом зловживання службовим становищем державних коштів на суму понад 8,5 мільйона гривень.

За даними слідства, ці кошти були незаконно та безпідставно витрачені на «залучення іноземної фірми з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства правоохоронними органами та судом під час здійснення розслідування та судового розгляду справи Юлії Тимошенко».

За цим епізодом Генпрокуратура раніше повідомила про підозру колишньому заступнику міністра юстиції України у вчиненні злочину, передбаченого частиною 5 статтею 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

8 липня 2015 року суд обрав екс-заступнику міністра запобіжний захід у вигляді застави у розмірі понад 365 тисяч гривень. У ГПУ не уточнюють з прізвища колишнього заступника міністра.

Проте у травні 2014 року стало відомо, що генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування стосовно колишніх міністрів юстиції Олександра Лавриновича й Олени Лукаш за фактом розтрати бюджетних коштів у розмірі понад 8,6 мільйона гривень.

XS
SM
MD
LG