Доступність посилання

ТОП новини

Кількість обстрілів у зоні АТО зросла – прес-центр


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Протягом 13 липня проросійські бойовики понад 80 разів обстріляли позиції українських військових та мирні населені пункти на Донбасі, повідомляє прес-центр антитерористичної операції.

«Кількість обстрілів наших позицій бандформуваннями протягом минулої доби збільшилася», – відзначають українські військові.

Вони також звинувачують бойовиків у застосуванні забороненої мінськими домовленостями зброї калібром понад 100 міліметрів. Таких випадків у штабі нарахували 37.

Активними бойові дії були на Донецькому та Артемівському напрямках, натомість на Луганському та Маріупольському напрямках було відносне затишшя, ідеться в повідомленні.

Сепаратисти на своїх сайтах повідомляють про бої в районах донецького аеропорту, селищ Піски та Спартак, Горлівки. На Луганщині вони називають найгарячішою точкою село Бахмутівка Новоайдарського району.

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні посол Ертугрул Апакан заявив 13 липня, що становище на сході України погіршилося від часу його попереднього звіту 23 квітня.

За його словами, число порушень режиму припинення вогню зросло з обох сторін. Крім того, додав посол, «зона насильства розширилася, бої повернулися в населені пункти й регіони, де вже місяцями було тихо».

XS
SM
MD
LG