Доступність посилання

ТОП новини

Активісти пікетували Генпрокуратуру та вимагали звільнити Гузиря


Активісти під Генпрокуратурою вимагали відставки Гузиря
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00

Активісти антикорупційних організацій та «Автомайдану» пікетували Генеральну прокуратуру з вимогою звільнити першого заступника генерального прокурора Володимира Гузиря.

Учасники акції стверджують, що Володимир Гузир тисне на прокурорів, які розслідують справу заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна.

До учасників акції вийшов заступник генерального прокурора Давід Сакварелідзе, вони передали йому заяву з вимогами.

«Запевняю громадськість, що кримінальна справа, яка була ініційована, буде доведена до кінця. Це тільки початок процесу очищення прокуратури. Всі ваші зауваження, побажання та вимоги будуть взяті до уваги. І ніхто на світі не зможе зупинити цю реформу», – заявив Сакварелідзе.

За його словами, Володимир Гузир зараз перебуває у відпустці, і наразі не коментував звинувачень активістів.

5 липня 2015 року в кабінеті заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна провели обшук.

Після цього Корнійця та Шапакіна затримали. Їх затримали під час отримання хабаря на суму в понад 3 мільйони гривень, під час обшуків у них виявлено близько 400 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова та холодну зброю, багато ювелірних виробів і 39 пакетів з діамантами.

Тоді ж журналіст Володимир Бойко заявив, що одразу після цього перший заступник генпрокурора Володимир Гузир ініціював відкриття кримінального провадження щодо Давіда Сакварелідзе за статтею 341 Кримінального Кодексу України («захоплення державних або громадських будівель чи споруд»). За даними Бойка, провадження відкрите саме через обшуки у Олександра Корнійця та Володимира Шапакіна.

Після зустрічі з президентом Петром Порошенком Володимир Гузир заявив, що проти Сакварелідзе кримінальних проваджень не відкривали.

Раніше журналісти програми «Схеми» повідомляли, що Гузир тисне на слідчих за розслідування діяльності «БРСМ». Зокрема заступник генпрокурора вважає, що слідчі міліції порушують закон, розслідуючи діяльність групи компаній «БРСМ» щодо заниження податку на додану вартість на 1,2 мільярда гривень, він пише, що це «втручання у господарську діяльність». Про це йдеться в його листі до МВС, який є в розпорядженні журналісті програми «Схеми». Тоді Гузир відмовився коментувати свій лист до МВС.

XS
SM
MD
LG