Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» облаштовує спостережні пункти на в’їздах до Дніпропетровська


Пікет «Правого сектору» у Дніпропетровську, 13 липня 2015 року
Пікет «Правого сектору» у Дніпропетровську, 13 липня 2015 року

«Правий сектор» облаштовує спостережні пункти на основних в’їздах до Дніпропетровська. Про це Радіо Свобода повідомив керівник міської організації «Правого сектору» Ігор Куліковський.

За його даними, на таких пунктах чергуватимуть не озброєні бійці, а члени громадської організації, активісти з числа тих, які наразі пікетують обласну міліцію.

Він зазначив, що мова йде про не блокування міста зовні чи зсередини, а лише про стеження й «заходи з недопущення провокацій».

«Їх називають блокпостами, але за функціями це не блокпост – ми не маємо наміру блокувати рух, робити контрольно-пропускні пункти тощо. Це спостережні або наглядові пункти, що мають на меті відстежувати пересування озброєних чи міліарних людей більш-менш масове, приміром, на автобусах, і доносити цю інформацію до правоохоронних органів. До міста, наприклад, можуть в’їхати невідомі особи, начепити шеврони «Правого сектору» й наробити якихось неприємностей, і тоді піде розгойдування ситуації. Спостережні пункти матимуть вигляд відгороджених мішками з піском або землею місць. Їх буде видно людям, вони не таємні, стоять відкрито. Озброєних людей там не буде – будуть ті хлопці, ті активісти, які пікетують міліцію», – розповів Куликовський.

За його словами, з 12 липня до «Правого сектору» в Дніпропетровську почала надходити інформація про можливі провокації. Поки що спостережні пункти облаштовують на трасах у бік Донецька і Запоріжжя.

Біля будівлі обласної міліції у Дніпропетровську з вечора 11 липня мітингують представники «Правого сектору» і кількох громадських організацій через події в Мукачеві. Головні їхні вимоги – відставка керівника МВС Арсена Авакова і керівництва Закарпатської області й закарпатської міліції. Постійно під будівлею МВС в області перебуває близько 50 учасників акції. В обласній міліції заявили, що не перешкоджатимуть цій акції, однак повідомили, що посилили охорону будівель обласного, міського і районних управлінь МВС у Дніпропетровську.

XS
SM
MD
LG