Доступність посилання

ТОП новини

Міліція Дніпропетровщини повідомила, що понад 10 тисяч осіб ухиляються від призову


Плакат Юрія Неросліка
Плакат Юрія Неросліка

На Дніпропетровщині понад 10 тисяч осіб ухиляються від призову за частковою мобілізацією, повідомили в обласному управлінні міліції.

За даними міліції, при цьому встановлено місце перебування майже півтора тисяч військовозобов’язаних, з них направлено до військкомату майже 870 людей.

Як зазначили в міліції, під час шостої хвилі мобілізації працівники військкоматів вручили близько 10 тисяч повісток.

За повідомленням міліції, у слідчих перебуває майже півтисячі кримінальних проваджень за фактом ухилення від призову, також склали майже 600 адміністративних протоколів про порушення законодавства про військовий обов’язок.

Водночас, як повідомив голова незалежної профспілки заводу «Південмаш» Євген Деркач, у Дніпропетровську тривають спільні рейди міліції та представників військкоматів, зокрема, біля прохідної заводу – чоловікам призовного віку вручали повістки про необхідність з’явитись до військкоматів. Як сказав він Радіо Свобода, це викликало хвилювання серед працівників, незалежна профспілка почала роз’яснювати їм їхні права, як, на їхню думку, можна відмовлятися отримувати повістки.

Раніше у Дніпропетровську схожі рейди відбувались біля магазинів. Тоді в обласному військкоматі зазначали, що пішли на цей крок, щоб навести лад в обліку військовозобов’язаних, і теж наголошували, що ці дії законні, адже українське законодавство не визначає, де саме може бути вручена повістка.

В Україні відбувається шоста черга часткової мобілізації, вона триватиме до 17 серпня.

XS
SM
MD
LG