Доступність посилання

ТОП новини

Дату слухань у справі Савченко визначать протягом двох тижнів – суд


Надія Савченко
Надія Савченко

Дату розгляду справи народного депутата України Надії Савченко, яка перебуває в СІЗО у Росії, визначать протягом двох тижнів, після її надходження до суду. Про це Радіо Свобода повідомили в Донецькому міському суді Ростовської області, куди Генпрокуратура Росії направила матеріали кримінальної справи.

Прес-секретар Донецького суду Тетяна Дієва також зазначила, що в суді є «досить просторий зал», який зможе вмістити всіх охочих потрапити на слухання.

На початку липня Слідчий комітет Росії перекваліфікував обвинувачення Савченко на більш тяжке. Раніше українку звинувачували в причетності до загибелі російських журналістів в Донбасі влітку минулого року, тепер їй інкримінують вбивство. Савченко також звинувачують у незаконному перетині російського кордону. Представник СКР Володимир Маркін заявив, що за цими статтями Савченко загрожує до 25 років позбавлення волі.

Сама Надія Савченко провину заперечує, стверджуючи, що з території України її вивезли насильно. За час свого ув’язнення з липня минулого року вона двічі оголошувала голодування. У світі відбуваються акції з вимогою звільнити громадянку України.

Згідно з останнім рішенням суду, термін арешту Савченко, що перебуває в московському СІЗО, продовжили до 30 вересня. Савченко відмовили в розгляді справи судом присяжних.

XS
SM
MD
LG