Доступність посилання

ТОП новини

Мінкультури просить МВС і СБУ оцінити доцільність концерту Кустуріци в Києві


Емір Кустуріца
Емір Кустуріца

Міністерство культури звернулося до Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України з проханням оцінити доцільність участі сербського режисера і музиканта Еміра Кустуріци в концерті у Києві 28 липня.

«Для попередження ризиків масових порушень громадського порядку, акцій протесту, зриву заходів із вшанування 1000-ї річниці упокоєння (смерті) князя Київського Володимира Великого 28 липня було б доцільно, якби Емір Кустуріца утримався від участі в концерті 28 липня в Києві», – йдеться в повідомленні відомства.

Як у Мінкульті пояснюють, це звернення до правоохоронних органів було ініційоване міністерством як «реакція на численні звернення громадських активістів та діячів культури щодо неприпустимості участі Еміра Кустуріци у концерті 28 липня через неодноразову публічну підтримку режисером окупаційної політики Росії щодо України та анексії Криму».

Водночас у відомстві не називають прізвища діячів культури, які звернулися до міністерства.

Раніше Кустуріца заявляв, що «Україна зараз йде тим самим шляхом, що і Югославія колись», також музикант вважає, що «Росія має захистити росіян, які живуть в України».

Мінкультури має намір опублікувати перелік 117 артистів, які створюють загрозу національній безпеці, до 3 серпня.

XS
SM
MD
LG