Доступність посилання

ТОП новини

У Росії слідство попросило суд про заочний арешт опозиційного депутата Держдуми


Ілля Пономарьов на опозиційному мітингу в центрі Москви, фото 2012 року
Ілля Пономарьов на опозиційному мітингу в центрі Москви, фото 2012 року

Слідчий комітет Росії подав до суду клопотання про заочний арешт депутата Державної думи Іллі Пономарьова, повідомила адвокат Марія Баст.

Розгляд клопотання призначили на п’ятницю, 17 липня, в Басманному суді Москви, сказала вона російському агентству «Інтерфакс».

Іллю Пономарьова, помірковано опозиційного депутата, відомого, зокрема, тим, що він єдиний голосував у Держдумі проти рішення про анексію українського Криму, звинувачують у співучасті в розтраті коштів інноваційного Фонду «Сколково». На думку слідства, депутат викрав у фонду 22 мільйони рублів (на сьогодні майже 8,5 мільйонів гривень, або майже 390 тисяч доларів США). Наприкінці червня Пономарьову, який іще з вересня минулого, 2014 року перебуває у США, заочно висунули звинувачення в цьому, а перед цим Держдума через таку підозру позбавила його депутатської недоторканності на прохання Генеральної прокуратури Росії.

Ілля Пономарьов, який не раз брав участь у великих акціях опозиції, заявляє, що звинувачення проти нього неправдиві, а його переслідування політично мотивоване.

XS
SM
MD
LG