Доступність посилання

ТОП новини

Верховний суд Росії відхилив апеляцію засудженого фігуранта справи Кольченка-Сенцова


Верховний суд Росії відхилив апеляцію українця Олексія Чирнія на вирок Північно-Кавказького військового окружного суду, яким у квітні його засудили на 7 років за звинуваченням у підготовці теракту в Криму.

Чирній був одним з фігурантів справи про підготовку теракту в Криму, за якою також проходить український режисер Олег Сенцов і кримський активіст Олександр Кольченко. Чирній дав свідчення, активно співпрацював зі слідством і був засуджений у квітні до позбавлення волі на сім років. За умовами угоди зі слідством, Чирній буде давати свідчення проти Сенцова і Кольченка.

Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка заарештували в травні 2014 року. ФСБ Росії оголосила, що вони є членами «диверсійно-терористичної групи «Правого сектору». За версією слідства, вони планували вчинення диверсійно-терористичних актів у низці кримських міст, а в подальшому знищення низки об’єктів життєдіяльності, залізничних мостів, ліній електропередач. Сенцов повністю заперечує свою провину і неодноразово заявляв, що звинувачення на його адресу є абсурдними. Кольченкові загрожує мінімум 10 років позбавлення волі, а Сенцову – 20.

XS
SM
MD
LG