Доступність посилання

ТОП новини

Кононенко: коаліція досягла консенсусу щодо проведення виборів на Донбасі


 ©Shutterstock
©Shutterstock

Перший заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко заявляє, що фракції коаліції досягли консенсусу щодо питання проведення місцевих виборів на Донбасі.

«Є політична домовленість, і вона має такий вигляд: вибори на окупованій території не проводяться, а вибори на території, де діють військово-цивільні адміністрації, відбуваються відповідно до окремого закону», – зазначив він.

При цьому Кононенко сумнівається, що сьогодні депутати проголосують за проект постанови про призначення виборів у зв’язку з відсутністю необхідної кількості голосів у залі.

За його словами, голосування може відбутися на іншому засіданні Ради, оскільки парламент не закрив другу сесію, а продовжив її до 1 вересня з можливістю проведення пленарних засідань.

Відповідно до мінської угоди від 12 лютого, місцеві вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей мають відбутися «на підставі закону України та конституційної реформи», узгоджені в рамках Тристоронньої контактної групи і «з дотриманням відповідних стандартів ОБСЄ за моніторингу з боку БДІПЛ ОБСЄ».

Місцеві вибори в Україні мають відбутися 25 жовтня 2015 року.

Водночас сепаратисти угруповань «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частину Донбасу, вже заявили про намір провести свої «місцеві вибори» 18 жовтня і 1 листопада відповідно.

XS
SM
MD
LG