Доступність посилання

ТОП новини

Депутати хочуть віддати зекономлені гроші з зарплат на підручники


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Верховна Рада проголосувала за законопроект щодо збільшення видатків на забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх шкіл за рахунок економії коштів на оплату праці та соціальне забезпечення народних депутатів України. За відповідне рішення за основу і в цілому проголосували 262 депутатів за мінімально необхідних 226.

«На сьогоднішніх день Рада зекономила 172 мільйони, з них на зарплатах зекономлено 131 мільйони гривень. Ми пропонуємо віддати ці гроші на підручники для 4–7 класів», – повідомила депутат від «Народного фронту» Світлана Войцеховська.

Разом з тим, депутати з бюджетного комітету додали до документа правку, що стосується зменшення видатків секретаріату Кабміну на 49 мільйонів гривень, в тому числі на оплату праці 31 мільйон 798 тисяч гривень та комунальні послуги 1 мільйон 672 тисячі гривень, і також спрямувати ці гроші Міністерству освіти.

Крім того, в законопроекті пропонується встановити, що у 2015 році учні загальнодержавних освітніх закладів державної та комунальної власності забезпечуються підручниками і посібниками безоплатно, а видатки на підручники збільшити на 9 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG