Доступність посилання

ТОП новини

Надію Савченко етапували в Ростовську область – адвокат


Надія Савченко
Надія Савченко

Українку Надію Савченко, яку утримують в російському СІЗО, сьогодні етапували в Ростов, повідомив її адвокат Ілля Новіков.

«Мені повідомили в «Матроській тиші» (СІЗО – ред.). Навіть якщо насправді вона все ще в Москві, побачимося ми тепер вже там», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Раніше у Генеральній прокуратурі Росії повідомили про затвердження обвинувального висновку і направлення до Донецького міського суду Ростовської області кримінальної справи стосовно Надії Савченко.

6 липня стало відомо про зміну звинувачення проти Савченко. Слідчий комітет Росії повідомив про завершення розслідування кримінальної справи щодо неї і серед звинувачень перелічив уже не тільки замах на вбивство і незаконний перетин кордону, про які повідомляли раніше, а й безпосередньо вбивство російських журналістів. Представник СКР Володимир Маркін заявив, що Савченко загрожує до 25 років позбавлення волі.

Сама Надія Савченко провину заперечує, стверджуючи, що з території України її вивезли насильно. За час свого ув’язнення з липня минулого року вона двічі оголошувала голодування. У світі відбуваються акції з вимогою звільнити громадянку України.

Згідно з останнім рішенням суду, термін арешту Савченко, що перебуває в московському СІЗО, продовжили до 30 вересня. Савченко відмовили в розгляді справи судом присяжних.

XS
SM
MD
LG