Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація на Донбасі залишається стабільно напруженою – штаб АТО


Ситуація на сході України залишається стабільно напруженою, заявляють у штабі АТО.

«Російсько-терористичні війська продовжують шукати слабкі місця в обороні сил АТО. З 00:10 бойовики обстріляли наші позиції зі 120-міліметрових мінометів поблизу населеного пункту Хімік. Здебільшого, бойовики ведуть так званий «турбуючий вогонь». Неодноразово це відбулося в районах населених пунктів Піски, Щастя, Мар’їнка, Станиця Луганська, Широкине, Авдіївка», – йдеться у повідомленні.

У штабі АТО зазначають, що о 15:45 розпочався обстріл зі 120-міліметрових мінометів позицій українських військових поблизу Новотроїцького.

Також у штабі АТО повідомляють, що проросійські бойовики втретє обстріляли місце розташування спостережного посту СЦКК (Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування). За даними штабу, обстріли здійснені з 120-міліметрових мінометів.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в обстрілах своїх позицій сили АТО. Зокрема, за їхніми словами, за добу українські військові 38 разів порушили режим припинення вогню.

Водночас місія ОБСЄ зафіксувала скупчення військової техніки на підконтрольній угрупованню «ДНР» території в Комсомольську та південніше уздовж лінії розмежування. У цьому ж районі спостерігачі зафіксували зенітно-ракетний комплекс «Стріла». В ОБСЄ також повідомляють, що цього тижня зафіксували прибуття озброєних людей із Росії на непідконтрольну українській владі територію Донецької області.

Чергові Мінські угоди, досягнуті в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG