Доступність посилання

ТОП новини

Віце-президент США привітав Україну з виконанням Мінських угод щодо децентралізації


Джо Байден (л) і Петро Порошенко (п), архівне фото
Джо Байден (л) і Петро Порошенко (п), архівне фото

Віце-президент США Джо Байден привітав рішення Верховної Ради України про підтримку конституційної реформи щодо децентралізації відповідно до зобов’язань України за Мінськими домовленостями, повідомили у п’ятницю в Білому домі.

У перебігу телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком обидва співрозмовники говорили і про зобов’язання Росії і підтримуваних нею сепаратистів, зокрема, щодо надання можливості провести місцеві вибори на всій території Донецької й Луганської областей відповідно до законодавства України і за стандартами ОБСЄ, мовиться в повідомленні.

Серед іншого, обидва лідери погодилися з тим, що вкрай важливо і терміново необхідно домогтися справедливості у справі про трагічне збиття літака «Малайзійських авіаліній» рейсу MH17 рік тому. У зв’язку з цим, поінформували у Вашингтоні, віце-президент пообіцяв підтримку США у спільних зусиллях урядів України, Нідерландів, Малайзії, Австралії і Бельгії домогтися справедливості в цій справі (ці п’ять країн ініціюють створення міжнародного трибуналу під егідою ООН для притягнення до відповідальності винних у збитті літака – ред.).

Раніше у п’ятницю, 17 липня, в Києві про цю ж розмову повідомляли, що в її перебігу президент України Петро Порошенко «підтвердив неухильне виконання Україною Мінських домовленостей і відзначив важливість їхньої належної імплементації всіма сторонами, передусім щодо повного припинення вогню та відведення важкого озброєння і звільнення заручників».

Байден, зі свого боку, «привітав рішення українського парламенту про запуск конституційної реформи і підтвердив позицію США щодо повної підтримки підходів України до подальшого врегулювання ситуації на Донбасі», повідомили у прес-службі голови української держави.

XS
SM
MD
LG