Доступність посилання

ТОП новини

На Закарпатті прикордонники затримали нелегальних мігрантів


(ілюстраційний відеокадр)
(ілюстраційний відеокадр)

Прикордонники затримали вранці на ділянці відділу «Косино» Мукачівського прикордонного загону за допомогою тепловізора 10 осіб без документів: 9 чоловіків та одну жінку, повідомила Державна прикордонна служба.

За словами затриманих, 8 із них громадяни Сирії, ще двоє громадяни Іраку, мовиться в повідомленні. Наразі нелегальних мігрантів доставлено до прикордонного підрозділу. Подальшу їхню долю визначатиме суд.

Як зауважили у відомстві, Державна прикордонна служба на виконання доручень президента України продовжує вживати комплекс заходів із метою протидії протиправній діяльності на державному кордоні, і нині проводяться спеціальні операції із залученням силових відомств не тільки України, а й суміжних країн. Одна з них – «Кордон-2015», основна мета якої – це боротьба з нелегальною міграцією, мовиться в повідомленні.

Днями в Закарпатті змінили керівництво області і силових структур у ній, зокрема, і прикордонників та митників, і оголосили боротьбу з незаконним переміщенням товарів і людей через кордон України.

Це відбулося після того, як наприкінці минулого тижня в місті Мукачеві сталася перестрілка, в якій загинули не менш як дві людини і були поранені близько півтора десятка. Як припускають, причиною став конфлікт навколо контролю за потоками незаконного переміщення товарів через митний кордон України, які масово йдуть у цій області через кордони з кількома сусідніми державами.

XS
SM
MD
LG