Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу в зоні АТО один військовий загинув, п’ять поранені – речник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув і ще 5 були поранені, повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

За його словами, найгарячіше залишається на донецькому напрямку.

При цьому він звернув увагу, що переважна більшість обстрілів та збройних провокацій бойовиків відбувається вночі, щоб не привертати уваги міжнародних спостерігачів.

У п’ятницю, 17 липня незаконні збройні формування зосередили свої атаки на населених пунктах поблизу донецького аеропорту, сказав Лисенко. Зокрема, бойовики за останню добу здійснили три потужні артилерійські обстріли Авдіївки зі 122-міліметрових установок, унаслідок чого там загинули не менш як троє цивільних мешканців, є руйнування в житлових кварталах. Також унаслідок обстрілів на Донеччині загинув іще один цивільний.

Села Опитне, Піски та Водяне потрапили під вогонь із заборонених мінськими домовленостями 120-міліметрових мінометів, вів далі Лисенко. Також бойовики обстріляли з танка позиції українських військових біля Первомайська, а в районі Мар’їнки працювали ворожі снайпери.

На маріупольському напрямку українські військовослужбовці успішно відбили напад ворожої диверсійної групи кількістю до п’яти бойовиків. Крім цього, біля Широкина відбулася короткотривала провокація з застосуванням стрілецької зброї та один обстріл зі 120-міліметрового міномета поблизу Новотроїцького, додав він.

Раніше повідомляли, що один військовий загинув і четверо були поранені за минулу добу на території Луганської області.

А у прес-центрі штабу антитерористичної операції повідомляли, що ситуація в районі проведення АТО знову загострилася – зокрема, у п’ятницю з 18-ї до 24-ї години спільні російсько-сепаратистські сили близько 60 разів здійснили обстріли позицій сил АТО, з них понад 20 разів із забороненої мінськими домовленостями зброї. Загалом же за минулу добу бойовики 6 разів застосували 122-міліметрову артилерію, 29 разів 120-міліметрові міномети, тричі танки, повідомили у прес-центрі.

Сепаратисти, зі свого боку, звинуватили українські війська в 49 порушеннях режиму припинення вогню протягом попередньої доби.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще з 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені поза досяг пострілу. Та перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG