Доступність посилання

ТОП новини

Вірменські слідчі отримали матеріали справи військового Пермякова


102-а російська військова база в Гюмрі
102-а російська військова база в Гюмрі

Слідчий комітет Вірменії отримав у суботу з Росії матеріали кримінальної справи російського військовослужбовця Валерія Пермякова, якого звинувачують у вбивстві семи осіб в місті Ґюмрі. Про це повідомляє у суботу російська служба «Бі-Бі-Сі»

Кримінальні справи були порушені і вірменською, й російською сторонами, але після довгих переговорів між генпрокуратурами обох країн було ухвалене рішення про те, що російське слідство передасть усі матеріали вірменській стороні.

Як повідомила вірменська Генпрокуратура, суд у цій справі відбудеться у Вірменії.

12 січня російський рядовий військовий Валерій Пермяков самовільно покинув свою частину зі зброєю і застрелив шістьох людей з однієї сім’ї, включно із дворічною дитиною, а коли відмовив автомат, штиком завдав тяжких травм піврічному хлопчикові.

Після цього злочину у Вірменії пройшли багатотисячні акції протесту з вимогою видати Пермякова вірменському правосуддю.

3 лютого влада Росії повідомляла, що Валерія Пермякова судитимуть на російській військовій базі у Ґюмрі, де його наразі утримують. Сам Пермяков свою провину визнав.

У Генштабі Росії після вбивства заявили, що військовослужбовці за призовом залишать 102-у російську військову базу навесні 2016 року, а особовий склад частини буде комплектуватися виключно контрактниками.

XS
SM
MD
LG