Доступність посилання

ТОП новини

США і союзники завдали по позиціях бойовиків «Ісламської держави» понад 30 авіаударів


Місце теракту бойовиків «Ісламської держави» в іракському місті Хан-Бані-Саад, 18 липня 2015 року
Місце теракту бойовиків «Ісламської держави» в іракському місті Хан-Бані-Саад, 18 липня 2015 року

Сполучені Штати Америки та їхні союзники по коаліції завдали по позиціях бойовиків «Ісламської держави» 23 удари з повітря в Іраку та і 8 в Сирії. Про це напередодні за наслідками атаки, що тривала 24 години, повідомив полковник США, речник спільної цільової групи Йєн Моротто.

За його словами, сили коаліції атакували військові об'єкти бойовиків в районі міст Таль Афар і Рамаді. Моротто прокоментував, що «жорстокі вороги понесли важкі втрати».

Військовий також додав, що десятьма ударами з повітря в районі Таль-Афар були знищені будівлі і транспорт бойовиків, а також пошкоджені тактичні одиниці, склади зброї і центр управління. Ще 5 вибухів прогриміли біля Рамаді і уразили кілька транспортних засобів ісламістів.
Крім того, коаліційні сили завдали 8 повітряних ударів в Сирії з п'ятьма ураженнями цілей в районі Аль-Хасеке.

Останній масштабний теракт бойовики «Ісламської держави» здійснили цієї п'ятниці в місті Хан-Бані-Саад, на північний схід від Багдада. Там вибухнув замінований автомобіль на ринку, де зібралися тисячі вірян. В результаті загинули 115 людей.

Екстремістське угруповання «Ісламська держава» з минулого року захопило значні території в частинах Сирії й Іраку, зокрема, в регіонах, де більшість населення становлять місцеві курди. Військово-повітряні сили коаліції, очолюваної США, намагаються протидіяти бойовикам радикального угруповання.

XS
SM
MD
LG